Първото четене на проектозакон за равенство в брака за еднополовите двойки започна

...
Първото четене на проектозакон за равенство в брака за еднополовите двойки започна
Коментари Харесай

Гръцкият парламент разглежда закона за легализиране на еднополовите бракове

Първото четене на проектозакон за  " тъждество в брака " за еднополовите двойки започна пред отрасловите комисии в гръцкия парламент, като докладчикът на ръководещата партия " Нова народна власт " Мария Сирегела акцентира, че това е още една огромна промяна, подхваната от държавното управление, съобщи АНА-МПА.

По думите й, когато планът бъде признат като закон, Гърция ще стане 37-мата страна в света, която ще вкара в националното си законодателство тъждество в гражданския брак. Това ще обезпечи достъп до цивилен брак за всички гръцки жители, без значение от половата им ориентировка, и ще отбрани правата на децата, отглеждани от еднополови двойки. 

Проектозаконът ще бъде разискван в три парламентарни комисии, в това число непрекъснатата комисия за обществена администрация, публичен ред и правораздаване, непрекъснатата комисия за обществени въпроси и специфичната непрекъсната комисия за тъждество, юноша и човешки права.

Второто четене се чака да се състои в понеделник, 12 февруари, като задачата е проектозаконът да бъде гласуван на пленарно съвещание на Народното събрание на 15 февруари, отбелязва организацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР